.Ürün Saklama Koşulları ve Süreleri

SEBZELER

-12 DERECE -18 DERECE

Kuşkonmaz 3 Ay 12 Ay
Fasulye Yeşil 4 Ay 15 Ay
Brokoli 3 Ay 15 Ay
Havuç 10 Ay 18 Ay
Karnıbahar 4 Ay 12 Ay
Mısır (Koçanlı) 4 Ay 12 Ay
Mısır (Taneli) 4 Ay 15 Ay
Mısır (Kültür) 2 Ay 8 Ay
Bezelye 6 Ay 24 Ay
Biber (Yeşil,Kırmızı) 4 Ay 6 Ay
Patates Doğranmış 9 Ay 24 Ay
Ispanak 4 Ay 18 Ay
MEYVELER

-12 DERECE -18 DERECE

Ahududu-Çilek 5 Ay 24 Ay
Şeftali,Kayısı,Donmuş Meyvalar 3 Ay 24 Ay
Meyvasuyu Konsantresi 4 Ay 24 Ay
ET VE TAVUK
Sığır Eti 8 Ay 15 Ay
Dana Eti 6 Ay 12 Ay
Kuzu Eti 18 Ay 24 Ay
Tavuk Eti 9 Ay 18 Ay
Hindi 8 Ay 15 Ay
Ördek, Kaz 6 Ay 12 Ay
Sakatat 4 Ay 12 Ay
DENİZ ÜRÜNLERİ
Balık (Yağlı) 3 Ay 5 Ay
Balık (Normal) 4 Ay 9 Ay
Kabuklu Deniz Mahsulleri 4 Ay 6 Ay
Karides (Ufak Temizlenmiş, haşlanmış) 2 Ay 5 Ay
SOĞUK ODADA DEPOLAMA KOŞULLARI
DEPOLAMA SICAKLIĞI DEPOLAMA ZAMANI
SEBZELER
Balkabağı Normal 10/13 2-3 Ay
Balkabağı Yeşil 0 1-2 Hafta
Bezelye Kuru 10 6-8 Ay
Biber Kuru 0/10 6 Ay
Brokoli Tatlı 7/13 2-3 Hafta
Brüksel Lahanası 0 3-5 Hafta
Domates Normal 13/16 1-3 Hafta
Enginar 0 2 Hafta
Fasulye Yeşil 4/7 7-10 Gün
Fasulye Kuru 10 6-8 Ay
Göbek Marul 0/1 2-3 Hafta
Havuç 0 7-9 Ay
Ispanak 0 10-14 Gün
Kabak Yaz 5/10 5-14 Gün
Kabak Kış 10/13 4-6 Ay
Karnıbahar 0 3-4 Hafta
Kereviz 0 6-8 Ay
Kuşkonmaz 0/2 2-3 Hafta
Lahana 0 5-6 Ay
Mantar 0 3-4 Gün
Maydanoz 0 1-2 Ay
Pancar Kök 0 4-6 Ay
Pancar Yapraklar 0 10-14 Gün
Patates 3/4 4-5 Ay
Patlıcan 7/12 7-10 Gün
Pırasa Yeşil 0 2-3 Ay
Salatalık 7/13 10-14 Gün
Sarımsak Kuru 0 6-7 Ay
Soğan Yeşil 0 3-4 Hafta
Soğan Kuru 0 1-8 Ay
Şalgam Kök 0 10-14 Gün
Şalgam Yeşil Yaprakları 0 3-4 Hafta
Turp 0 2-4 Ay
Yeşil Yapraklı Sebzeler 0 10-14 Gün
MEYVELER
Ananas 7 2-4 Hafta
Armut -1.0/0.5 2-5 Ay
Ayva 0/-1 2-4 Hafta
Böğürtlen 0/-0.5 5-7 Gün
Çilek 0/-0.5 3-8 Ay
Elma Taze 0/-0.5 5-8 Ay
Erik 0/-1 6-8 Hafta
Greyfurt 5/6 3-5 Ay
Hindistan Cevizi 0/1 6-8 Hafta
Ihlamur 8/9 9-12 Ay
İncir Taze 0/-1 2 Hafta
İran Kavunu 7/10 2-3 Hafta
Karpuz 4/10 1-3 Hafta
Kayısı 0/1 3-7 Gün
Kiraz -1/0.5 3 Hafta
Limon 10/12 7-8 Ay
Mandalina 3/4 2-3 Ay
Muz 13/14 2-3 Ay
Nar 4 3-4 Ay
Nektarlar 0/-0.5 3-6 Hafta
Portakal 5/6 5-6 Ay
Şeftali 0/-0.5 2-4 Hafta
Taze Zeytin 7/10 4-6 Hafta
Üzüm Taze 0/-1 3-4 Ay
ET
Sığır -2/1 1 Hafta
Sığır Filetosu 0/1 1-3 Hafta
Sucuk 0 1-3 Hafta
Hindi -2/0 1 Hafta
Ördek -2/0 1 Hafta
PEYNİR VE SÜT
Beyaz Peynir Değişik 4 6-12 Ay
Beyaz Peynir Sıvı Pastörize -4/6 7 Gün
Beyaz Peynir A Sınıfı %3.7 -0/1 2-4 Ay
Süt Yağlı -0/4 2 Gün
Süt Yeni Sağılmış -21 6-9 Ay
Süt Kurutulmuş -7/21 16 Ay
DENİZ MAHSÜLLERİ (BALIK)
Yağlı Balıklar -1/1 12 Gün
Kalkan -1/1 18 Gün
Balıklar Füme -0/2 10 Gün
Somon Balığı -1/1 18 Gün
Ton Balığı 0/2 14 Gün
DİĞER
Yumurta (Kabuklu) -2/0 5-6 Ay
Yumurta (Donmuş) -18 1 Yıldan Fazla
Yumurta (Yumurta Sarısı) 2/4 6-12 Ay
Bira 2/4 6-12 Ay
Ekmek -18 3-13 Hafta
Konserve Gıda 0/16 1 Yıl
Bal 10´un Altı 1 Yıldan Fazla
Fındık 0/10 8-12 Ay
Bitkisel Yağ 21 1 Yıldan Fazla
Margarin 2 1 Yıldan Fazla
Portakal Suyu -1/2 3-6 Hafta