SEBZELER
|
-12 DERECE |
-18 DERECE
|
Kuşkonmaz |
3 Ay |
12 Ay |
Fasulye Yeşil |
4 Ay |
15 Ay |
Brokoli |
3 Ay |
15 Ay |
Havuç |
10 Ay |
18 Ay |
Karnıbahar |
4 Ay |
12 Ay |
Mısır (Koçanlı) |
4 Ay |
12 Ay |
Mısır (Taneli) |
4 Ay |
15 Ay |
Mısır (Kültür) |
2 Ay |
8 Ay |
Bezelye |
6 Ay |
24 Ay |
Biber (Yeşil,Kırmızı) |
4 Ay |
6 Ay |
Patates Doğranmış |
9 Ay |
24 Ay |
Ispanak |
4 Ay |
18 Ay |
MEYVELER
|
-12 DERECE |
-18 DERECE
|
Ahududu-Çilek |
5 Ay |
24 Ay |
Şeftali,Kayısı,Donmuş Meyvalar |
3 Ay |
24 Ay |
Meyvasuyu Konsantresi |
4 Ay |
24 Ay |
ET VE TAVUK |
Sığır Eti |
8 Ay |
15 Ay |
Dana Eti |
6 Ay |
12 Ay |
Kuzu Eti |
18 Ay |
24 Ay |
Tavuk Eti |
9 Ay |
18 Ay |
Hindi |
8 Ay |
15 Ay |
Ördek, Kaz |
6 Ay |
12 Ay |
Sakatat |
4 Ay |
12 Ay |
DENİZ ÜRÜNLERİ |
Balık (Yağlı) |
3 Ay |
5 Ay |
Balık (Normal) |
4 Ay |
9 Ay |
Kabuklu Deniz Mahsulleri |
4 Ay |
6 Ay |
Karides (Ufak Temizlenmiş, haşlanmış) |
2 Ay |
5 Ay |
SOĞUK ODADA DEPOLAMA KOŞULLARI |
|
DEPOLAMA SICAKLIĞI |
DEPOLAMA ZAMANI |
SEBZELER |
Balkabağı Normal |
10/13 |
2-3 Ay |
Balkabağı Yeşil |
0 |
1-2 Hafta |
Bezelye Kuru |
10 |
6-8 Ay |
Biber Kuru |
0/10 |
6 Ay |
Brokoli Tatlı |
7/13 |
2-3 Hafta |
Brüksel Lahanası |
0 |
3-5 Hafta |
Domates Normal |
13/16 |
1-3 Hafta |
Enginar |
0 |
2 Hafta |
Fasulye Yeşil |
4/7 |
7-10 Gün |
Fasulye Kuru |
10 |
6-8 Ay |
Göbek Marul |
0/1 |
2-3 Hafta |
Havuç |
0 |
7-9 Ay |
Ispanak |
0 |
10-14 Gün |
Kabak Yaz |
5/10 |
5-14 Gün |
Kabak Kış |
10/13 |
4-6 Ay |
Karnıbahar |
0 |
3-4 Hafta |
Kereviz |
0 |
6-8 Ay |
Kuşkonmaz |
0/2 |
2-3 Hafta |
Lahana |
0 |
5-6 Ay |
Mantar |
0 |
3-4 Gün |
Maydanoz |
0 |
1-2 Ay |
Pancar Kök |
0 |
4-6 Ay |
Pancar Yapraklar |
0 |
10-14 Gün |
Patates |
3/4 |
4-5 Ay |
Patlıcan |
7/12 |
7-10 Gün |
Pırasa Yeşil |
0 |
2-3 Ay |
Salatalık |
7/13 |
10-14 Gün |
Sarımsak Kuru |
0 |
6-7 Ay |
Soğan Yeşil |
0 |
3-4 Hafta |
Soğan Kuru |
0 |
1-8 Ay |
Şalgam Kök |
0 |
10-14 Gün |
Şalgam Yeşil Yaprakları |
0 |
3-4 Hafta |
Turp |
0 |
2-4 Ay |
Yeşil Yapraklı Sebzeler |
0 |
10-14 Gün |
MEYVELER |
Ananas |
7 |
2-4 Hafta |
Armut |
-1.0/0.5 |
2-5 Ay |
Ayva |
0/-1 |
2-4 Hafta |
Böğürtlen |
0/-0.5 |
5-7 Gün |
Çilek |
0/-0.5 |
3-8 Ay |
Elma Taze |
0/-0.5 |
5-8 Ay |
Erik |
0/-1 |
6-8 Hafta |
Greyfurt |
5/6 |
3-5 Ay |
Hindistan Cevizi |
0/1 |
6-8 Hafta |
Ihlamur |
8/9 |
9-12 Ay |
İncir Taze |
0/-1 |
2 Hafta |
İran Kavunu |
7/10 |
2-3 Hafta |
Karpuz |
4/10 |
1-3 Hafta |
Kayısı |
0/1 |
3-7 Gün |
Kiraz |
-1/0.5 |
3 Hafta |
Limon |
10/12 |
7-8 Ay |
Mandalina |
3/4 |
2-3 Ay |
Muz |
13/14 |
2-3 Ay |
Nar |
4 |
3-4 Ay |
Nektarlar |
0/-0.5 |
3-6 Hafta |
Portakal |
5/6 |
5-6 Ay |
Şeftali |
0/-0.5 |
2-4 Hafta |
Taze Zeytin |
7/10 |
4-6 Hafta |
Üzüm Taze |
0/-1 |
3-4 Ay |
ET |
Sığır |
-2/1 |
1 Hafta |
Sığır Filetosu |
0/1 |
1-3 Hafta |
Sucuk |
0 |
1-3 Hafta |
Hindi |
-2/0 |
1 Hafta |
Ördek |
-2/0 |
1 Hafta |
PEYNİR VE SÜT |
Beyaz Peynir Değişik |
4 |
6-12 Ay |
Beyaz Peynir Sıvı Pastörize |
-4/6 |
7 Gün |
Beyaz Peynir A Sınıfı %3.7 |
-0/1 |
2-4 Ay |
Süt Yağlı |
-0/4 |
2 Gün |
Süt Yeni Sağılmış |
-21 |
6-9 Ay |
Süt Kurutulmuş |
-7/21 |
16 Ay |
DENİZ MAHSÜLLERİ (BALIK) |
Yağlı Balıklar |
-1/1 |
12 Gün |
Kalkan |
-1/1 |
18 Gün |
Balıklar Füme |
-0/2 |
10 Gün |
Somon Balığı |
-1/1 |
18 Gün |
Ton Balığı |
0/2 |
14 Gün |
DİĞER |
Yumurta (Kabuklu) |
-2/0 |
5-6 Ay |
Yumurta (Donmuş) |
-18 |
1 Yıldan Fazla |
Yumurta (Yumurta Sarısı) |
2/4 |
6-12 Ay |
Bira |
2/4 |
6-12 Ay |
Ekmek |
-18 |
3-13 Hafta |
Konserve Gıda |
0/16 |
1 Yıl |
Bal |
10´un Altı |
1 Yıldan Fazla |
Fındık |
0/10 |
8-12 Ay |
Bitkisel Yağ |
21 |
1 Yıldan Fazla |
Margarin |
2 |
1 Yıldan Fazla |
Portakal Suyu |
-1/2 |
3-6 Hafta |